Running Form

INTRO

KARHU'S VOORUIT HARDLOOP PROGRAMMA IS ONTWORPEN OM UW TE HELPEN OM EEN EFFICIËNTE FORWARD RUNNING MECHANISME TE ONTWIKKELEN. DIT WORDT BEREIKT DOOR HET PERFECTIONEREN VAN DE ARMBEWEGING, DE BEKKEN, HET BOVENLICHAAM POSITIE, HAMSTRING STERKTE, KNIE EN KUIT POSITIE, VOETPOSITIE, EN DE TIJD TOT HET CONTACT MET DE GROND EN PUSH-OFF. HET JUIST OEFENEN VORMT ONDERHOUD ONDER VERSCHILLENDE FACTOREN ZOALS DOWNHILL EN UPHILL RUNNING EN HET BEVORDERD TEVENS EFFICIENT VOORUIT HARDLOPEN.

ARM BEWEGINGEN

DE ARMEN DICTEREN HET RITME VAN DE BENEN, HIERDOOR IS DE JUISTE ARMZWAAI ERG BELANGRIJK VOOR EEN VLOEIENDE, DOELMATIGE RUN. EEN CORRECTE ARMZWAAI BEGINT MET ONTSPANNEN SCHOUDERS EN EEN OPEN RIBBENKAST. DE ARMEN DIENEN TE WORDEN GEBOGEN IN EEN HOEK VAN 90 GRADEN EN DICHT TEGEN HET LICHAAM GEHOUDEN MET ONTSPANNEN ONDERARMEN. WANNEER JE MOE BEGINT TE WORDEN AAN HET EINDE VAN EEN LANGE RUN OF EEN SNELLE RUN, KUNNEN JUISTE ARMBEWEGINGEN HET VERSCHIL MAKEN OM EFFICIËNTER JE TEMPO EN BEWEGING VOORWAARTS TE GEBRUIKEN.

BEKKEN EN BOVENLICHAAM POSITIE

WANNEER DE BEKKEN EN DE POSITIE VAN HET BOVENLICHAAM OPTIMAAL ZIJN, BEN JE BETER IN STAAT OM DE ONDERSTE HELFT VAN JE LICHAAM VOLLEDIG TE GEBRUIKEN. GERICHT OP HET VERLENGEN VAN UW CORE, EN HET LICHT ACTIVEREN VAN UW DIEPE BUIKSPIEREN HELPT U OM UW BEKKEN IETS NAAR VOREN TE KANTELEN, WAT RESULTEERT IN DE PLAATSING VAN UW HEUPEN DIRECT OVER UW BENEN VOOR EEN MEER NATUURLIJKE LEUN NAAR VOREN. DIT PAST AUTOMATISCH UW PASLENGTE AAN EN RESULTEERT IN EEN MEER DYNAMISCHE EN KRACHTIGE RUN.

BILSPIEREN EN HAMSTRINGS

HARLOPEN WORDT EFFICIËNTER WANNEER DE BILSPIEREN EN DE HAMSTRINGS WORDEN GEBRUIKT OM EEN STERKE OVERGANG VAN DE ENE STAP NAAR DE ANDERE TE GENEREN. DEZE SPIEREN WORDEN GEACTIVEERD IN DE “PUSH” FASE VAN HET LOPEN OM UW TE HELPEN STUWEN UIT EN NAAR DE “SWING FASE”. ALS UW ZICH IN DE “SWING” FASE CONCENTREERT OP HET LIFTEN VAN JE HIELEN MET UW ACHTEREIND, HELPT UW OM

KNIE EN QUAD POSITIE

EEN BELANGRIJK ONDERDEEL VAN EEN STABIELE EN EFFICIËNTE PASLENGTE IS JUISTE KNIE EN QUADRICEPS POSITIONERING. DE KNIE DIENT HIERBIJ NAAR VOREN WORDEN WORDEN GEDRUKT EN HIERBIJ GOED ONDER HET LICHAAM TE WORDEN GEPLAATST, WAARBIJ DEZE WORDT GELIFT MET EEN JUISTE MAAT TOT MAXIMAAL 90 GRADEN MAAR NOOIT MEER. HOUDT DE KNIEËN UITGELIJND EN DE HEUPEN VERHOOGT, DIT LEIDT TOT EEN MEER SOEPELE PAS EN VERLAAGD VERTICALE SPELING BIJ ELKE STAP DIE UW ZET.

VOET POSITIE

HARDLOPEN MET DE JUISTE VOET POSITIONERING ZORGT NIET ALLEEN VOOR EEN EFFICIËNTERE LOOP; HET VERLAAGT OOK DE KANS OP BLESSURES AAN DE VOET, ENKEL EN KNIE DOOR HET UITHOLLEN VAN DE BEENKRACHT VOORWAARTS. OF UW NATUURLIJK KRACHT OP UW HIEL, MIDDENVOET OF TENEN, DIT RESULTEERT IN EEN MINDERING VAN UW VERSPILDE ENERGIE EN GEEFT UW DE MOGELIJKHEID OM SNELLER, VERDER, OF GEMAKKELIJKER TE LOPEN.

GRONDCONTACT LANDING EN AFZET

EEN VAN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ VOORUIT LOPEN IS HET STREVEN NAAR EEN KORTE CONTACT TIJD MET DE GROND. OMDAT ELKE AFZET 4 TOT 5 KEER UW LICHAAMSGEWICHT DRAAGT, IS EEN KORTE EN EFFICIËNTE AFZET VAN CRUCIAAL BELANG. DIT WORDT BEREIKT DOOR HET SNEL NAAR VOREN ROLLEN OP DE VOET VANAF DE BAL MET DE VOET EN MET KRACHT AF TE ZETTEN. BOVENDIEN HELPT EEN KORTER CONTACT MET DE GROND OM ELKE STAP VLOEIENDER EN COMFORTABELER TE ZETTEN, WAT HET RISICO OP BLESSURES VERMINDERD.

OPWAARTS EN AFWAARTS RENNEN

HOEWEL HET BELANGRIJK IS OM JE HARDLOOPTECHNIEK AAN TE PASSEN AAN HET TERREIN, KUNT UW NOG STEEDS MAXIMALE VOORWAARTSE EFFICIENCY BEREIKEN TIJDENS VAN HARDLOPEN UPHILL EN DOWNHILL. ALS UW DOWNHILL LOOPT, BLIJF DAN ONTSPANNEN EN BEHOUDT EEN STERKE CORE TERWIJL U, UW LICHAAM OP EEN NATUURLIJKE MANIER UW TEMPO LAAT VERHOGEN. FORCEER GEEN KORTE STAPPEN. ALS UW BERGOPWAARTS LOOPT, VERANDER DAN UW VOETEN EN DE POSITIONERING VAN HET LICHAAM IETS NAAR VOREN EN LOOP NAVIGEER MET UW OGEN EN ARMEN. UW VOETBEWEGING ZAL KORTER ZIJN, MAAR ZAL NOG STEEDS KRACHTIG ZIJN.