FAQ

1. Ik heb nog nooit gehoord van het merk Karhu. Is het een nieuw merk?

Integendeel, Karhu is al sinds 1916 aan de voet van enkele van de meest legendarische Finse hardlopers. Karhu schoenen hebben Olympische medailles gewonnen, de Boston Marathon en alles daar tussenin. Onze steunpunt technologie werd ontwikkeld in 1987, en sindsdien is het getest en geperfectioneerd op zowel de Universiteit van Jyväskylä in Finland en aan de Iowa State University in de Verenigde Staten.

2. Wat maakt Karhu anders dan andere loopschoenen?

Het Karhu verschil is alles over de steunpunt technologie. Simpel gezegd, het steunpunt helpt u efficiënter vooruit. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat lopers gemiddeld 0,5 tot 1,5 cm per stap minder omhoog en omlaag bouncen in een Karhu loopschoen, dan in andere loopschoenen. Dit komt door het gecontroleerd opvangen tijdens het lopen, maar met controle, omdat u tijdens het hardlopen de krachten vooruit wil gebruiken om verder te gaan in de juiste richting.

3. Hoe weet je dat het steunpunt werk?

Fulcrum Direction demping is het ultieme comfort oplossing. Het stabiele landing platform verlaagt de druk onder de voet en resulteert in een meer evenwichtige loop. Uitgebreide onafhankelijke tests, die zijn uitgevoerd op zowel de universiteit van Jyväskylä in Finland, hebben het volgende aangetoond: Balanced Cushioning; minder druk aan de zijkanten, en meer voorwaartse kracht Meer steun: een tragere en lagere rang pronatie Meer Energie: meer voortstuwing door de enkel spier tijdens het afzetten

4. Ik merk voor mij dat de schoenen een stuk anders aanvoelen dan andere schoenen als ik ze aantrek. Betekent dit dat ze voor mij niet werken?

Helemaal niet. Wat je voelt is het steunpunt technologie die helpt de positie van uw lichaam in een goede voorovergebogen positie te houden. Wanneer je begint te lopen, zal je merken dat het steunpunt technologie je helpt om sneller vooruit te lopen door de gang cyclus, en dat is wat belangrijk is.

5. Biedt Karhu verschillende soorten schoenen aan voor verschillende typen voeten?

Net als de meeste merken, Karhu biedt zowel neutrale als stabiliteit opties aan: IRE, betekent dat we meer Rolling Effect gebruikt hebben in onze lichtgewicht neutrale Flow model. MRE, betekent dat we meer Maximum Rolling Effect gebruikt hebben in onze trainingsmodellen Fluid en Fast. MRS, betekent dat we meer Maximum Rolling Ondersteuning gebruikt hebben in ons meest stabiele model Strong.

6. Wat betekent efficiënter loopt eigenlijk?


 Sneller, verder, en makkelijker. Efficiënter hardlopen betekent dat je meer brandstof overhoudt, om harder, verder of makkelijker te kunnen lopen en een gedeelte van je energie te kunnen bewaren voor later. De keuze is aan jou!

7. Produceert Karhu nog steeds Ski’s?

Ja, Karhu ski’s worden nog steeds gemaakt, op dezelfde productie locatie in de Karhu Ski fabriek in Kitee Finland. Voor verdere vragen over Karhu Ski’s, bezoek www.karhuski.fi