FAQ

1. En ole koskaan kuullut Karhusta. Onko se uusi tuotemerkki?

Kaikkea muuta, Karhu aloitti toimintansa jo vuonna 1916. Ensimmäiset kengät nähtiin Suomen legendaarisimpien urheilijoiden jaloissa. Karhun kengillä on voitettu olympiamitaleja, Bostonin maraton sekä kaikkea siltä väliltä. Fulcrum -teknologiamme luotiin vuonna 1987. Sitä on sen jälkeen testattu ja parannettu niin Jyväskylän yliopistossa kuin Iowa State Universityssä Yhdysvalloissa.

2. Mikä erottaa Karhun kengät muista juoksukengistä?

Karhu eroaa muista kengistä fulcrum -teknologiansa ansiosta. Yksinkertaisesti sanottuna fulcrum auttaa sinua liikkumaan eteenpäin entistä tehokkaammin. Riippumaton tutkimus osoittaa, että Karhun kengillä juoksevat juoksijat ponnahtavat ylös- ja alaspäin jopa 1,5 cm vähemmän kuin muiden juoksukenkien käyttäjät. Ajattele teknologiaa eräänlaisena suuntaa antavana iskunvaimentimena. Se auttaa suuntaamaan voimasi etenemiseen.

3. Mistä tiedän, että fulcrum toimii?

Fulcrum Direction Cushioning lisää käyttömukavuutta huomattavasti. Vakaa laskeutumisalusta vähentää painetta jalkapohjan alla ja takaa entistä tasapainoisemman juoksun. Jyväskylän yliopistossa tehdyt mittavat riippumattomat tutkimukset ovat osoittaneet fulcrum -teknologialla olevan seuraavia vaikutuksia:

  • Tasapainoinen iskunvaimennus; vähemmän sivupainetta, enemmän voimaa etenemiseen
  • Lisää tukea: hitaampi ja matalampi pronaatioaste
  • Lisää energiaa: lisääntynyt työntövoima pohjelihaksesta ponnistusvaiheessa

4. Huomaan, että kengät tuntuvat kovin erilaisilta jalassa kuin muut kengät. Tarkoittaako se, etteivät ne sovi minulle?

Ei ollenkaan. Tunnet vain kengän fulcrum -teknologian, joka auttaa kehoasi pysymään asianmukaisessa eteenpäin nojaavassa asennossa juoksun aikana. Kun alat juosta, huomaat, että fulcrum -teknologia auttaa sinua liikkumaan nopeammin eteenpäin askelsyklin läpi. Tämä on erittäin tärkeää.

5. I’ve been hearing a lot about barefoot running. Is Karhu similar to those minimalist shoes?

There are a few similarities but also some important distinctions. Both Karhu and barefoot running reduce bounce when compared to traditional running shoes; however, Karhu reduces this excess movement by 13% as opposed to only 8% barefoot. Karhu also positions you with a better midfoot landing position and forward lean than barefoot running, while the fulcrum helps you transition more quickly through the gait cycle. Our shoes deliver more efficiency than barefoot running, but with less strain on your lower legs and calf muscles that can sometimes lead to injury.

6. Tarjoaako Karhu erityyppisiä kenkiä erityyppisille jaloille?

Useimpien valmistajien tavoin myös Karhu tarjoaa sekä neutraaleja että tuettuja vaihtoehtoja:

  • IRE (Increased Rolling Effect), käytetään kevyissä ja neutraaleissa Flow-malleissamme.
  • MRE (Maximum Rolling Effect), käytetään Fluid- ja Fast-harjoituskengissä.
  • MRS (Maximum Rolling Support), käytetään vakaimmassa Strong-mallissamme.

7. Mitä tehokkaampi juoksutapa tarkoittaa?

Nopeammin, kauemmas, helpommin. Tehokas juoksu tarkoittaa sitä, että tankissasi on enemmän polttoainetta. Voit käyttää tuota polttoainetta juostaksesi nopeammin, kauemmas tai vaivattomammin ja säästää tarvittaessa paukkuja myös seuraavaan kertaan.

 

8. Valmistaako Karhu edelleen suksia?

Kyllä, Karhun suksia valmistetaan edelleen Kiteen Karhun tehtaalla, kuten aina. Jos haluat tietää lisää Karhun suksista, vieraile osoitteessa www.karhuski.fi